Igen kedves barátunk jött épp mikor készült az étel. Nem várta meg, míg elkészül teljesen, mert sietett.
Én meg letetettem vele a tányért, hogy gyorsan fénykép is készüljön. Így még jobban látszanak az étel összetevői legalább.
Finom lett, de így soha többet nem csinálok zakuszkát. A Duna-Baromfi BT csapatát is megkímélem a macerától. Kapnak készen. A többi lesz az ö dolguk.
Közben egy másik edényben feltettem a padlizsánokat 12 evőkanál olajjal és 4 evőkanál sóval. Ennyi padlizsánt kb. háromszorra tudtam volna megsütni, így egyszerűbb volt. A sótól a padlizsán is könnyebben puhul, hamarabb összeesik. Rendszeres kevergetés közben készült majdnem készre.
A harmadik edénybe került 4 evőkanál olajra a hagyma. Mikor már üvegessé vált a hagyma hozzákevertem 4 evőkanál sót, a fokhagymát és a gombát. Amint a gomba levet eresztett hozzákevertem a felkockázott tököt, a szumákot. Nagyjából 20 percig főztem, majd összekevertem a meghámozott, kicsumázott paprikával.
Végül összekevertem a megrogyott padlizsánnal. További kevergetés mellett még 15-20 percig készült. A fenti képen lévő étel 5 perccel az összerakás után lett kiszedve. A végeredmény krémesebb ennél.
Az étel hozzáadott víz nélkül készült.
A barna (félfamentes) zacskó nem gyullad ki gázsütőben sem, viszont olyan ízt ad a krumplinak, mintha az parázson sült volna.
Én meg letetettem vele a tányért, hogy gyorsan fénykép is készüljön. Így még jobban látszanak az étel összetevői legalább.
Finom lett, de így soha többet nem csinálok zakuszkát. A Duna-Baromfi BT csapatát is megkímélem a macerától. Kapnak készen. A többi lesz az ö dolguk.
Hozzávalók:
- 3 kg pirosra érett kápia és pritamin paprika vegyesen,
- 4 kg padlizsán felkockázva,
- 60 dkg vargánya és rókagomba vegyesen, apróra vágva,
- 1 kg zsenge trombitatök (cukkini is jó) felkockázva,
- 4 nagy fej lilahagyma apróra vágva,
- 3 fej fokhagyma vékony csíkokra vágva,
- 8 evőkanál adalékmentes parajdi bányasó,
- 12+4 evőkanál sütő-főző olívaolaj,
- 2 evőkanál szumák.
Elkészítése:
A paprikákat egyben megsütöttem - só nélkül - úgy, hogy pici olajat tettem alá. Mikor kész lett lehúztam a paprikák héját. Érdemes a paprikát pár percre nejlonzacskóba tenni, úgy könnyebb a héj lehúzása.Közben egy másik edényben feltettem a padlizsánokat 12 evőkanál olajjal és 4 evőkanál sóval. Ennyi padlizsánt kb. háromszorra tudtam volna megsütni, így egyszerűbb volt. A sótól a padlizsán is könnyebben puhul, hamarabb összeesik. Rendszeres kevergetés közben készült majdnem készre.
A harmadik edénybe került 4 evőkanál olajra a hagyma. Mikor már üvegessé vált a hagyma hozzákevertem 4 evőkanál sót, a fokhagymát és a gombát. Amint a gomba levet eresztett hozzákevertem a felkockázott tököt, a szumákot. Nagyjából 20 percig főztem, majd összekevertem a meghámozott, kicsumázott paprikával.
Végül összekevertem a megrogyott padlizsánnal. További kevergetés mellett még 15-20 percig készült. A fenti képen lévő étel 5 perccel az összerakás után lett kiszedve. A végeredmény krémesebb ennél.
Az étel hozzáadott víz nélkül készült.
Tálalása:
Zacskóban sült krumplit, kenyeret és főtt barnarizst kínáltam az étel mellé. Sajtbarátoknak hagyományosan érlelt sajtot is reszeltem mellé.Zacskóban sült krumpli
A megmosott, még vizes, nagyjából egyforma méretű krumplikat barna papírzacskóba teszem, majd így a minden tűzhelyhez járó lapos tepsire. Előmelegített sütőben sütöm. A sütési idő 20-30 perc a krumpli méretétől függően.A barna (félfamentes) zacskó nem gyullad ki gázsütőben sem, viszont olyan ízt ad a krumplinak, mintha az parázson sült volna.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Hozzászólásod moderálás után jelenik meg