Erre a kivételes alkalomra mindenképp valami egészen meglepőt akartam készíteni. Hiszen a barátok is csak egyszer születésnaposak évente.
Szerencsém volt, mert sikerült a piacon igazi kincseket lelnem hozzá. Külön növényevőknek és húsevőknek is.
Csíkokra vágott csicsóka, diós szőlőkolbász (elhagyható), citromos kakukkfű (citromfű is jó).
Pulyka mellet főztem egészben, kurkumával és füstölt parajdi sóval. A felhasznált só mennyisége kb. háromnegyede a zöldségfélékhez használtnak, különben túl sós lesz a hús.
Mikor a hús kihűlt hosszában elvágtam, majd vékony szeleteket vágtam le belőle. A tetejére koriander zöld és pirosra érett paprika került, utóbbi felkarikázva.
Szerencsém volt, mert sikerült a piacon igazi kincseket lelnem hozzá. Külön növényevőknek és húsevőknek is.
A szendvicskrém:
- Zöld felesborsó sótlanul megfőzve, ötszörös vízben.
- Mángold, dinsztelt fokhagymán enyhén fonnyasztva. A felhasznált só szokás szerint az 1 kg alapanyag / 1 evőkanál só arányban. (Mikor már nincs mángold, a sósan dinsztelt fokhagyma, esetleg pici hagymával is megteszi.)
A vega feltét:
Csíkokra vágott csicsóka, diós szőlőkolbász (elhagyható), citromos kakukkfű (citromfű is jó).
A húsos feltét:
Pulyka mellet főztem egészben, kurkumával és füstölt parajdi sóval. A felhasznált só mennyisége kb. háromnegyede a zöldségfélékhez használtnak, különben túl sós lesz a hús.
Mikor a hús kihűlt hosszában elvágtam, majd vékony szeleteket vágtam le belőle. A tetejére koriander zöld és pirosra érett paprika került, utóbbi felkarikázva.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Hozzászólásod moderálás után jelenik meg