Azt előre elárulom: nem tudok levest főzni. Sose tudtam. Mikor már sopánkodok magamban, hogy ebből csak „valamit visz a víz lesz”, akkor még elég jól megáll benne végül a kanál.
Ami készült: Gyöngybab leves, gazdagon zöldségelve.
A babot só nélkül négyszeres vízben megfőztem. Külön dinsztelt póréhagyma alapon párolódott krumpli és zöldségek, fokhagymával, füstölt sóval, fűszerekkel.
Zsiradék és fűszerek:
Szokásaimhoz hűen előbb megfőztem a babot, annak levéből is használtam a pároláshoz. Mikor a zöldség is kész lett, összeforraltam a babbal.
A „leves” mellé készített levesbetét:
Apróra, vagy vékony szeletre vágva készítettük a hozzávalókat. A hozzávalók ízlés szerint bővíthetők, bármilyen levesbe évszak szerint változtatható az összetétel.
Ami készült: Gyöngybab leves, gazdagon zöldségelve.
A babot só nélkül négyszeres vízben megfőztem. Külön dinsztelt póréhagyma alapon párolódott krumpli és zöldségek, fokhagymával, füstölt sóval, fűszerekkel.
Zsiradék és fűszerek:
- Hidegen sajtolt szőlőmag olaj,
- Pirospaprika,
- Kurkuma,
- Szumák,
- Őrölt kömény,
- Őrölt babérlevél,
- Frissen tört zöldbors.
Szokásaimhoz hűen előbb megfőztem a babot, annak levéből is használtam a pároláshoz. Mikor a zöldség is kész lett, összeforraltam a babbal.
A „leves” mellé készített levesbetét:
Apróra, vagy vékony szeletre vágva készítettük a hozzávalókat. A hozzávalók ízlés szerint bővíthetők, bármilyen levesbe évszak szerint változtatható az összetétel.
- Medvehagyma
- Póréhagyma
- Petrezselyem
- Zellerlevél
- Tényleg csípős paprika (így árulták a piacon, igaznak bizonyult)
- Cékla
- Vadtorma
A levesbetét összetevőket természetesen mindenki kedvére szabott arányban, nyersen teszi az ételébe, bármilyen évszak van. A fotón látható mennyiség két tányérnyi ételhez készült.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Hozzászólásod moderálás után jelenik meg