A legjobb nyári szósz vagy leves. Aki nem szerette eddig a spenótot könnyen megszereti így.
Mivel még nincs szabadföldi paradicsom csaltam kicsit. Itthon eltett üvegeset használtam. Ugyanis minden ősszel darálok paradicsomot, amit nyersen elteszek üvegbe, cukor és só nélkül, olajjal a tetején. Míg nem jönnek a nagyon melegek hűtőszekrényen kívül is eláll a bontatlan. Tekintettel erre kicsit bátrabban kezeltem a paradicsomot. De pár hét és már jó áron lesz a piacon az idei szabadföldi.
Hozzávalók:
- 1-2 fej apróra vágott fokhagyma - ha idei és még van zöldje a zöldjével együtt,
- 1 nagy csokor kerti kapor,
- 1 kg spenót,
- 0,5 liter paradicsom, vagy 1 kg friss, hámozott paradicsom,
- só ízlés szerint,
- kevés olaj (szőlőmag olajat használtam).
Elkészítése:
A spenótot a kaporral és kevés vízzel leturmixoltam, összekevertem a paradicsomlével. Ha friss paradicsom van, a turmixba a paradicsomot kell alulra tenni, úgy víz se kell.A fokhagymát kevés olajon megfuttattam majd a fenti turmixot ráöntöttem. Hozzákevertem a sót és felforraltam. Amint forrt azonnal levettem a tűzről, nem hagytam főni.
Tálalása:
Hidegen.Magában levesnek, tésztára öntetnek, főtt-sült krumplira szósznak egyaránt kiváló. Ovo-lakto vegetáriánusok pár karika keménytojást és/vagy reszelt sajtot is tehetnek rá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Hozzászólásod moderálás után jelenik meg