Sokan azt gondolják nem szeretek édességet készíteni. Dehogynem. Még eszem is ilyet. Csak nálam az édesség valahogy nem hasonlít arra, amit mások szoktak készíteni.
A mellékelt képen látható se tette.
Előre megígérem, olyat fogsz olvasni, ami álmaidban se jutott eszedbe. (Remélem csak eddig és tovább is fejleszted a dolgot.)
Az ötlet akkor vázolódott fel előttem, mikor hazahoztam két félkilós köleslisztet - jó lesz valamire felkiáltással. tényleg jó lett.
A mellékelt képen látható se tette.
Előre megígérem, olyat fogsz olvasni, ami álmaidban se jutott eszedbe. (Remélem csak eddig és tovább is fejleszted a dolgot.)
Az ötlet akkor vázolódott fel előttem, mikor hazahoztam két félkilós köleslisztet - jó lesz valamire felkiáltással. tényleg jó lett.
Hozzávalók:
- 1 kg házi tehéntúró (gőzöm nincs a zsírtartalmáról, de friss és finom),
- 0,5 liter házi tejföl ugyanonnan (kanálmegállbenne verzió),
- 0,75 kg kölesliszt,
- 1 csapott teáskanál só,
- 10 dkg méz.
Elkészítés:
A túrót, a tejfölt és a köleslisztet összekevertem, lefedtem a tálat, állt egy napot, hogy a kölesliszt puhuljon kicsit. Másnap hozzákevertem a sót és a mézet.Öntet hozzávalók:
- 0,5 liter tejszín,
- 1 evőkanál vákuumszárított cékla + sárgarépa kristály (ez egy kisebb cékla és egy kisebb sárgarépa kipréselt levével helyettesíthető) - színre, ízre málnára hasonlít.
Tálalás:
Az alap túrós keverékből mindenkinek annyit szedtem ki, amennyit kért. Ezt meglocsoltam az öntettel. Nagyon édesszájúaknak csurgattam rá még egy kanál mézet, majd a tetejét megszórtam reszelt csokival.
A képen látható kívánságra kiszedett adag végül három részletben fogyott el, a Vigyázat, anyagból van! elv alapján, így a keverék 20 adagnak bizonyult.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Hozzászólásod moderálás után jelenik meg