Nagyon sokan kérdezik, vegetáriánus vagyok-e, hogy többnyire növényi alapú ételeket főzök. Nem vagyok az. Pont annyi húst eszem, amennyi egy egészséges embernek kell. Úgy két-három havonta egyszer.
Viszont mivel imádom a finom, változatos ételeket, a legegyszerűbb ételt is eszerint szeretem elkészíteni. Külön mániám az ízletes vegan és vegetáriánus étel, mert szerintem kevesen tudnak ma húsmentes étrenden élőket akár egy nyaraláson át is változatos ételekkel megvendégelni.
A húsok közül az egyik kedvencem a kacsa. Mivel a csapatból négyen eszünk húst, vettem egy kacsamellet, meg hozzá egy kiló bőrös testhájat.
Legelőször a kb. 3-4 centis kockákra vágott hájat sütöttem meg úgy, hogy az edénybe tettem egy deci vizet, arra rá a hájat, majd lefedtem. Kb. 20 perc múlva levettem a fedőt, vízmentesre, szép piros töpörtyűsre sütöttem a hájat. Ezután készült az étel a frissen kisült zsírral.
A kacsa mellét félbevágtam, fedő alatt kezdtem sütni. Kb. 15 perc múlva levettem a fedőt és a kacsamell mellé tettem:
A zöldségekről leszűrtem a zsírt, majd félretettem azokat a körethez.
Az összetört krumplit leöntöttem sűrű házitejföl és víz keverékével, tettem hozzá sót, fűszereket és két kanál házi gyártású sajtos ételízesítőt.
Tálaláskor ferdére szelt zöldpaprikával díszítettem.
Viszont mivel imádom a finom, változatos ételeket, a legegyszerűbb ételt is eszerint szeretem elkészíteni. Külön mániám az ízletes vegan és vegetáriánus étel, mert szerintem kevesen tudnak ma húsmentes étrenden élőket akár egy nyaraláson át is változatos ételekkel megvendégelni.
A húsok közül az egyik kedvencem a kacsa. Mivel a csapatból négyen eszünk húst, vettem egy kacsamellet, meg hozzá egy kiló bőrös testhájat.
Legelőször a kb. 3-4 centis kockákra vágott hájat sütöttem meg úgy, hogy az edénybe tettem egy deci vizet, arra rá a hájat, majd lefedtem. Kb. 20 perc múlva levettem a fedőt, vízmentesre, szép piros töpörtyűsre sütöttem a hájat. Ezután készült az étel a frissen kisült zsírral.
A kacsa mellét félbevágtam, fedő alatt kezdtem sütni. Kb. 15 perc múlva levettem a fedőt és a kacsamell mellé tettem:
- 2 szál kockára vágott sárgarépa,
- 1 szál kockára vágott petrezselyemgyökér,
- 1 közepes méretű kockára vágott paszternák (ha nincs, zeller
is jó), - 1 vastagabb póréhagyma fele vékony szeletekre vágva,
- 1 kisebb fej fokhagyma apróra vágva,
- Őrölt fűszerek:
- 1 fej szárított shiitake gomba,
- 1 teáskanál zöldbors,
- 1/4 teáskanál szecsuáni bors,
- 1 teáskanál fekete hagymamag.
A zöldségekről leszűrtem a zsírt, majd félretettem azokat a körethez.
Köret:
Két kiló krumplit megfőztem héjában, majd hámozás után összetörtem. Erre krumplinyomó híján villa is jó.Az összetört krumplit leöntöttem sűrű házitejföl és víz keverékével, tettem hozzá sót, fűszereket és két kanál házi gyártású sajtos ételízesítőt.
Őrölt fűszerek:
- 1 fej szárított shiitake gomba,
- 1 teáskanál zöldbors,
- 1/4 teáskanál szecsuáni bors,
- 1 teáskanál fekete hagymamag.
Szárított, őrölt zöldségek csicseriborsóliszttel, sajttal:
- Leveszöldségek (Zellerrel, pasztinákkal, céklával, pritamin paprikával, hagymával)
- Csicseriborsóliszt
- Sajtok (Provolone, füstölt Cheddar)
- Fűszerek (kardamon, kurkuma, szárított zöldfűszerek, szumák, zöldbors)
Tálaláskor ferdére szelt zöldpaprikával díszítettem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Hozzászólásod moderálás után jelenik meg