Egy ismerős csapat készített el egy bográcsos ételt, aminek marhahús az alapja.
Amikor a parázs izzik, feltesszük a bográcsot a tűzre, bele az olajat és hagymát, majd a gombát a páccal együtt. Keverjük, míg a hagyma elkezd pirulni.
A zöldségeket megmosva héjastól vágjuk össze, hozzátesszük a hagymás húshoz. Beletesszük a fokhagyma cikkeket egészben. Ráöntünk egy üveg bort és annyi vizet, hogy a hozzávalókat ellepje.
Fedjük le fedővel, és hagyjuk főni legalább 1 óráig. Időnként ellenőrizzük az ételt, ha szükséges több folyadékot adunk hozzá (vizet vagy több bort), ha túl sok a leve, hagyjuk fedetlenül egy kicsit evés előtt.
Tálaláskor rizst adhatunk hozzá.
Polyke vegetáriánus változatban:
Hozzávalók:
- 1,5 kg vargánya gomba (lehet más gomba is)
- 1 csésze édes vörösbor (helyettesíthető sörrel, pl. First Blueberry)
- 3 fej fokhagyma, osztva
- 1 maroknyi petrezselyem
- pár ág kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- sütő-főző olívaolaj
- 3 hagyma, vastagra szeletelve
- 6 burgonya
- 2 édesburgonya
- 4 sárgarépa
- 1 zeller gyökér
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- édes paprika, ízlés szerint
- csípős paprika, ízlés szerint
- 1 üveg száraz vörösbor (helyettesíthető sörrel, pl. FIRST Farmhouse White Ale)
- annyi víz, hogy ellepje a nyersanyagokat
Elkészítése:
A gombát vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük egy zacskóba, amiben pác készült édes vörösborból, fél fej fokhagymából és a zöld fűszerek feléből. Ez után meggyújtjuk a tüzet.Amikor a parázs izzik, feltesszük a bográcsot a tűzre, bele az olajat és hagymát, majd a gombát a páccal együtt. Keverjük, míg a hagyma elkezd pirulni.
A zöldségeket megmosva héjastól vágjuk össze, hozzátesszük a hagymás húshoz. Beletesszük a fokhagyma cikkeket egészben. Ráöntünk egy üveg bort és annyi vizet, hogy a hozzávalókat ellepje.
Fedjük le fedővel, és hagyjuk főni legalább 1 óráig. Időnként ellenőrizzük az ételt, ha szükséges több folyadékot adunk hozzá (vizet vagy több bort), ha túl sok a leve, hagyjuk fedetlenül egy kicsit evés előtt.
Tálaláskor rizst adhatunk hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Hozzászólásod moderálás után jelenik meg